CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, August 8, 2011

Tugu Negara

Weekend aritu kami bertiga ke Tugu Negara. Ini rombongan yang ntah ke berapa dah,tapi tak diupload coz camera repair. So dibulan puasa yang penuh keberkatan ni,aku pun menuju lah ke sana.Lagi pun bulan ni kan bulan kemerdekaan. Barulah berkobar semangat patriotik aku. Sayu rasa bila tengok tugu tu.Ada yang pegang senapang, pisau dan juga terlentang tanda tumpas.  Teringat atuk nenek kita dulu, betapa susahnya menentang komunis. Masa aku sampai sana, aku je yang bertudung, yang lain semuanya tayang rambut dan mata sepet. Bukan cina, tapi jepun atau korea kot. terdetik dalam hati aku, makhluk-makhluk korang lah yang datang menjahanamkan negara aku dulu,sekarang terhegeh-hegeh datang tengok apa yang korang buat pada tok nenek aku dulu.sabar..sabar... nasib baik buah hati pengarang jantung aku pujuk,cool lah sikit. Dah lah bebel banyak-banyak,layan gambar kami..












4 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

semangat patriotik betul...

anor said...

huhuhu.....kak ana marah2 kat orang JEPUN, kita buat 5S pun ikut konsep orang JEPUN jugak...

aNa said...

Cik Jue : tulah pasal..arini pun ade hati nak ajak g sane.so aku reject awal2...heheheh

aNa said...

Anor : bukan marah geram jee...

Post a Comment

Tulislah sesuatu daripada membisu